top of page

ONZE MEDEWERKERS

Zonder hen geen Zonneruiters!

05-12-18-1505.jpg

KIRSTEN

Hoofdinstructeur

Hallo allemaal! Ik, Kirsten Smit, ben de hoofdinstructeur van de Zonneruiters en ik werk hier nu 5 jaar. Ik woon samen met Daan en wij hebben 2 katten, Raaf en Muis.  Ook heb ik mijn magische Spaanse merrie Alba. Op de manege zie je ook vaak Koos, mijn lieve slimme zwarte hond.

 

Toen ik 5 jaar geleden bij de manege begon was deze nog heel traditioneel. Om het fijner te maken voor de paardjes ben ik toen begonnen met ze 24 uur per dag lekker buiten te zetten, in plaats van in de kleine oude stallen. Daarna zijn we begonnen met bitloos rijden. Naast rijden op je paard vind ik grondwerk ook erg belangrijk. Het vertrouwen tussen mens en paard wordt met grondwerk bevestigd en je wordt je heel bewust van je eigen lichaamstaal. We werken vanuit de basis met “Centered Riding”. Bij Centered Riding is de gedachte dat een ruiter die in balans is het paard niet in de weg zit.

 

Zonder de zonnepaarden geen manege, en ik sta volledig in dienst van de paarden. Ik hou nauwlettend de paarden in de gaten en geef ze de juiste training en voeding om fit te blijven. Wekelijks geef ik de zondagsruiters les. Op deze manier helpen we de paarden om een  goede conditie te houden. Op paardengebied ben ik altijd in beweging. Bijvoorbeeld door het volgen van cursussen over biomechanica van het paardenlijf of de juiste zadels passen. Ik wil graag vooruitgang boeken, zodat de paarden van onze manege hun beste beentje voor hebben.

Copy%2520of%2520Copy%2520of%2520Bedrijfs

CHANTAL

Bedrijfsleider

Hallo allemaal, mijn naam is Chantal Mourik-Kroon en ik ben 38 jaar oud. Ik ben getrouwd met Eelke en wij hebben 2 zoons van 5 en 7, Faas en Fedde. Thuis wonen wij met een hoogbejaarde poes die Poes heet en ik heb al 5 jaar een verzorgpony die Wub heet. Zie foto. 😊
 

Sinds 2 jaar ben ik de bedrijfsleider van deze manege. Ik kan me geen betere werk plek bedenken dan de Zonneruiters. Als je bij ons het terrein op komt dan voel je de fijne energie van de paarden.
 

Zelf vind ik het heerlijk om met veel verschillende mensen te werken. Mensen op de manege hebben 1 ding gemeen, en dat is de liefde voor paarden. Door deze verbindende sleutel kom je snel tot elkaar. Mijn werk als bedrijfsleider is erg gevarieerd. Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid van de paarden, de voerroosters (de paarden moeten wel eten krijgen), en voor de werving en begeleiding van de vrijwilligers. Verder houd ik het overzicht over alle klussen die gedaan moeten worden. Ook geef ik sinds het najaar van 2021 les op donderdagavond. Kortom, een echte duizendpoot.


Ik vind het ook superfijn dat wij op een andere manier kijken naar paardenwelzijn en samenwerken met een paard. Onze leerlingen nemen wij mee in deze holistische visie. Mijn doel is dat er straks een grote groep kinderen is die anders kijkt naar hoe je met paarden om kunt gaan en samen kunt werken. Die gedachte maakt mij erg tevreden. 

lizzy.jpg

EMMA

Instructeur

Ik ben Emma en ik ben al sinds mijn zesde bij de zonneruiters. Ik heb het altijd al een heerlijke plek gevonden en ik vind het superleuk dat ik hier nu ook les mag geven! Ik ben commandant van de carrousel op de woensdag en geef de lessen op dinsdag. 

Naast instructeur ben ik ook vaste vrijwilliger (ik hoor bij het meubilair zeggen ze) en ben ik zondagsruiter van zowel Lizzy als Jelle. Ik heb maatschappelijk werk gestudeerd en hoop daar snel een baan in te vinden. Daarnaast geef ik ook paardencoaching. 

Wat ik zo leuk vind aan de zonneruiters is dat we leren om naar het paard te kijken. In mijn lessen besteed ik daar graag aandacht aan.

mary.PNG

Instructeur

MARY

Hoi allemaal! Ik ben Mary. Vanaf januari 2019 werk ik bij de Zonneruiters. 


Ton ik 5 was, zat ik voor het eerst op een paard. Ik vond het geweldig! Helaas heb ik een periode moeten stoppen met paardrijden door een blessure. Toen heb ik wel mijn koetsiersbewijs gehaald en heb ik kunnen mennen. Weet je niet wat dat is? Dan zit je op een karretje achter een paard of pony en stuur je met lange leidsels je paard of pony. Maar ja, het paardrijden en omgang met paarden vond ik toch leuker.

 

Toen ik 45 was heb ik eindelijk mijn eigen paard kunnen kopen. Willlmar was een super lief paard, maar helaas had hij toch problemen in zijn lijf. Ik wilde daarom niet meer op hem rijden, maar ben gaan werken vanaf de grond, zoals dat heet.

 

Ik heb toen de opleiding gedaan tot Freestyle Instructeur Niveau 1 bij de Freestyle Academy van Emiel Voest. Loswerken, grondwerken en opzetten van en werken met dubbele lange lijnen (longeren), waren de onderdelen. We leren op de juiste volgorde hulpen geven, beginnend met jouw lichaamstaal naar de pony. Daarna heb ik met Gadget, ook zo’n leukerd (kijk maar op de foto) 2 jaar aan de TAKT Academy van Mireille den Hoed deelgenomen: Eerlijk leren paardrijden, zonder te trekken aan de teugels.

 

En nu doe ik een technische paardrijopleiding weer bij de Freestyle Academy. Alle oefeningen met de pony’s zijn stap voor stap uit te leggen. Zo leuk om dit te doen met jullie en blije gezichten te zien. En natuurlijk ook tijd voor leuke activiteiten met en zonder de pony’s. Ja, want het kan ook wel eens zo warm zijn dat we niet op de pony’s maar met de pony’s iets leuks gaan doen. Daarom kom ik graag naar De Zonneruiters.

 

Doei, tot op stal! 

Demi.jpg

Instructeur

DEMI

Hoi allemaal,


Mijn naam is Demi, al sinds mijn achtste (2007) rijd ik paard. Ik ben begonnen op een standaard manege. Toen ik in 2015 een verzorgpony kreeg, kwam ik er al snel achter dat er veel meer bij paarden komt kijken dan alleen maar rijden. Sindsdien heb ik onwijs veel geleerd op het gebied van verzorgen, trainen vanaf de grond en het houden van paarden. In maart 2021 kwam er een onwijs knappe (zie foto ;)) jonge haflinger ruin op mijn pad. Stakato is mijn eerste eigen paard. Hij zorgt ervoor dat ik blijf doorleren en dat ik mezelf wil blijven ontwikkelen. Zo ben ik (samen met Stakato) vier maanden in training geweest als working student bij Takt Academy, in Gelderland. Nu staat hij weer aan de duinen, dicht bij de zee en dichtbij mijn huis in Noord-Holland. 
 

Bij het opleiden van een jong paard werd mij nog duidelijker hoe belangrijk grondwerk is. En hoe hard je ook je best doet in je trainingen, het hele management er omheen moet ook kloppen. Ik vind het super gaaf dat ik nu mag werken op een manege waar de paarden op nummer 1 staan. Ook ben ik trots op alle zonneruiters die hier komen om meer te leren over paarden, niet alleen over het rijden maar over alles wat met paarden te maken heeft. De zonneruiters en natuurlijk de zonnepaarden maken al mijn werkdagen leuk, uitdagend en elke keer weer anders! Als ruiters zijn wij nooit uitgeleerd en dat wil ik alle zonneruiters ook graag meegeven tijdens mijn lessen.

Irene-2.jpg

Instructeur

IRENE

Hallo allemaal!

Mijn naam is Irene en ik werk sinds februari 2023 bij de Zonneruiters.
 
Ik begon op mijn 10de met paardrijden en op een gegeven moment klopte het "traditionele rijden", waarin we weinig luisteren en kijken naar ons paard, niet meer voor mij. Ik ontdekte dat je ook op een meer natuurlijke en paardvriendelijke manier met paarden kunt omgaan. Ik leerde meer over grondwerk en werkte een halfjaar op paardenboerderij in Portugal, daar gaf ik ook mijn eerste lessen gericht op de interactie tussen mens en paard. Terug in Nederland heb ik de opleiding Hippische professionals gevolgd tot ruitercoach en instructeur (voorheen: de gelukkige ruiter academie). 
 
In mijn lessen heb ik aandacht voor lichaamsbewustzijn, zodat je met je lichaamstaal met je paard kan communiceren. Je leert het gedrag en en denkwijze van je paard beter begrijpen en ook wat je paard van jou nodig heeft. Ik combineer instructie met coaching, omdat je zo leert zelf te ontdekken. 
 
Wat ik zo leuk en inspirerend vind aan de Zonneruiters is dat we in de lessen ons best doen voor happy ruiters en happy paarden!

WhatsApp Image 2021-06-28 at 11.10.32.jp

Paardencoach

Mijn naam is Sanne Diepenbrock en ik ben actief in het coachen met ondersteuning van paarden/pony's. Dit doe ik vanuit Voorzet Autisme. De naam zegt het al, wij bieden verschillende vormen van begeleiding en behandeling voor mensen met autisme (vooral 18+).

 

Ik ben super blij dat ik mijn coachingen bij de Zonneruiters kan doen! Tijdens de coachingen werk ik altijd met één pony, maar vaak komt de rest van de kudde (of een deel) ook meehelpen. :) Met het oog op de privacy van de coachees zet ik altijd een stukje af, achterin de paddock, waar we in alle rust de sessies kunnen doen.

Wie weet tot ziens!

bottom of page