ONZE MEDEWERKERS

Zonder hen geen Zonneruiters!

05-12-18-1505.jpg

KIRSTEN

Hoofdinstructeur

Kirsten is bij ons sinds 2015. Als hoofdinstructeur regelt ze de lesindeling, de inhoud van de lessen en houdt ze onze paarden nauwlettend in de gaten.


Kirsten geeft les op vrijdagmiddag en op zondag, aan de zondagsruiters.

Copy%2520of%2520Copy%2520of%2520Bedrijfs

CHANTAL

Bedrijfsleider

Hallo allemaal, mijn naam is Chantal Mourik-Kroon en ik ben 38 jaar oud. Ik ben getrouwd met Eelke en wij hebben 2 zoons van 5 en 7, Faas en Fedde. Thuis wonen wij met een hoogbejaarde poes die Poes heet en ik heb al 5 jaar een verzorgpony die Wub heet. Zie foto. 😊
 

Sinds 2 jaar ben ik de bedrijfsleider van deze manege. Ik kan me geen betere werk plek bedenken dan de Zonneruiters. Als je bij ons het terrein op komt dan voel je de fijne energie van de paarden.
 

Zelf vind ik het heerlijk om met veel verschillend mensen te werken. Mensen op de manege hebben 1 ding gemeen, en dat is de liefde voor paarden. Door deze verbindende sleutel kom je snel tot elkaar. Mijn werk als bedrijfsleider is erg gevarieerd. Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid van de paarden, de voerroosters (de paarden moeten wel eten krijgen), en voor de werving en begeleiding van de vrijwilligers. Verder houd ik het overzicht over alle klussen die gedaan moeten worden. Kortom, een echte duizendpoot.


Ik vind het ook superfijn dat wij op een andere manier kijken naar paardenwelzijn en samenwerken met een paard. Onze leerlingen nemen wij mee in deze holistische visie. Mijn doel is dat er straks een grote groep kinderen is die anders kijkt naar hoe je met paarden om kunt gaan en samen kunt werken. Die gedachte maakt mij erg tevreden. 

lizzy.jpg

EMMA

Instructeur

Ik ben Emma en ik ben al sinds mijn zesde bij de zonneruiters. Ik heb het altijd al een heerlijke plek gevonden en ik vind het superleuk dat ik hier nu ook les mag geven! Ik ben commandant van de carrousel op de woensdag en geef de eerste twee lessen op dinsdag. 

Naast instructeur ben ik ook vaste vrijwilliger (ik hoor bij het meubilair zeggen ze) en ben ik zondagsruiter van zowel Lizzy als Jelle. Ik heb maatschappelijk werk gestudeerd en hoop daar snel een baan in te vinden. Daarnaast geef ik ook paardencoaching. 

Wat ik zo leuk vind aan de zonneruiters is dat we leren om naar het paard te kijken. In mijn lessen besteed ik daar graag aandacht aan.

Instructeur Mary Bosman.jpg

Instructeur

MARY

Mary is in januari 2019 bij ons gekomen, ze is opgeleid als Freestyle Instructeur Niveau 1 en momenteel bezig aan de TAKT Acadamy Niveau 2. Op een eerlijke manier leren paardrijden staat bij haar centraal.

Mary verzorgt de lessen op maandag.

hanneke.jpg

HANNEKE

Instructeur

Ik ben Hanneke Meerhof, de nieuwe instructeur van manege de Zonneruiters. Ik geef sinds januari met veel plezier op de donderdag les bij de manege.

Ik ben 42 jaar oud, getrouwd met Jeroen, heb twee kinderen, een hond, drie kippen en uiteraard een paard 😊. Zij heet Perla en is een PRE merrie, een Spaans paard. Ik doe van alles met Perla zoals grondwerk, werken aan de hand en de lange teugel, clickertraining, longeren, rijden in de bak en ook buiten door duinen, bos en strand.

Ik rij al 30 jaar paard en het is altijd mijn passie geweest. Wat is er nou leuker dan heerlijk tussen en met de paarden bezig te zijn in de frisse buitenlucht! Ik hou er van de paarden nieuwe dingen te leren op een rustige, paardvriendelijke manier en een band op te bouwen met elk paard waar ik wat mee doe.

Ik heb tot nu toe gewerkt in het onderwijs als muziekdocent. Een jaar geleden heb ik besloten van mijn passie mijn beroep te maken. Ik wilde dat al heel lang en nu had ik de kans. Ik ben ondertussen al een eind op weg met mijn opleiding bij de Gelukkige Ruiter Academie. Enorm leuk en leerzaam om te doen!

Ik heb het heel erg naar mijn zin bij de Zonneruiters. Wat een gezellige manege met het welzijn van de paarden voorop! Ik zie er naar uit iedereen verder te helpen die hier komt rijden.

Cassie.jpeg

CASSIE

Instructeur

Ik ben Cassie Tooms, 23 jaar. Sinds 2009 ik heb mijn eigen pony Velocity (Vlos) en ik heb een hond, Kenzo, die ook altijd meekomt naar de manege.

In 2018 heb ik 5 maanden stage gelopen op de manege vanuit mijn studie hbo-diermanagement (Van Hall Larenstein in Leeuwarden) en ben toen een beetje blijven hangen. Eerst alleen als invaljuf en nu sinds eind 2020 voor vast op de vrijdagmiddag en zaterdagochtend.

Ik ben begonnen met paardrijden toen ik 7 jaar oud was op een 'normale' manege. Toen ik mijn eigen paard kreeg, heb ik samen met haar de 'alternatieve' kant leren kennen en wilde ik daarna nooit meer anders. Samen met Vlos heb ik een hele hoop beleefd. We deden het liefste buitenrijden op neckrope, springen, zwemmen, Working Equitation, waaronder ook koeien drijven, boogschieten te paard en Vlos kent een hoop kunstjes uit de vrijheidsdressuur.

 

Tegenwoordig rijd ik niet meer op Vlos, omdat ze een chronische spierziekte heeft. Wel doen we een hoop andere dingen, zoals met de sulky het bos in, wandelen, werken in vrijheid en dressuurmatig werk aan de hand via de Academische Rijkunst.

Eva.jpeg

Instructrice

EVA

Ik ben Eva, 26 jaar en geef sinds kort les op de manege op zaterdagmiddag.

 

Tot een tijdje geleden had ik mijn eigen Tinker waarvan ik onwijs veel heb mogen leren in de paardenwereld. Ik heb met hem van allerlei disciplines wat geproefd en hou dan ook erg veel van de afwisseling, ook in mijn lessen.

 

Springen vind ik zelf heel erg leuk, en hoop dit ook op mijn leerlingen over te dragen!

WhatsApp Image 2021-06-28 at 11.10.32.jp

Paardencoach

Mijn naam is Sanne Diepenbrock en ik ben actief in het coachen met ondersteuning van paarden/pony's. Dit doe ik vanuit Voorzet Autisme. De naam zegt het al, wij bieden verschillende vormen van begeleiding en behandeling voor mensen met autisme (vooral 18+).

 

Ik ben super blij dat ik mijn coachingen bij de Zonneruiters kan doen! Tijdens de coachingen werk ik altijd met één pony, maar vaak komt de rest van de kudde (of een deel) ook meehelpen. :) Met het oog op de privacy van de coachees zet ik altijd een stukje af, achterin de paddock, waar we in alle rust de sessies kunnen doen.

Wie weet tot ziens!