top of page

FAQ

HOE WORD IK LID?

Aspirant leden kunnen, voordat ze lid worden, maximaal 3 proeflessen volgen. Een proefles kost  € 22 en dient voorafgaand aan de les betaald te worden. Na de proeflessen kan besloten worden om lid te worden.

We hebben een vrij lange wachtlijst, maar daar kan op ingeschreven worden! Mail voor het betreffende formulier naar info@dezonneruiters.nl

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Per 1 januari 2023 bedraagt het kwartaalbedrag € 235,00. Vanwege de zomervakantie heeft kwartaal 3 een aangepast tarief van € 195,00.

HOE ZEG IK EEN LIDMAATSCHAP OP?

Opzeggen kan tot maximaal 30 dagen voor afloop van het lopende kwartaal. Bij niet-tijdige opzegging wordt het lid nog ingedeeld in de lessen en is dus lesgeld verschuldigd.

Het (online) opzegformulier kan worden opgevraagd via:

opzeggen@dezonneruiters.nl

BETALING LESSEN EN LIDMAATSCHAP

Het kwartaalbedrag wordt aan het begin van elk kwartaal gefactureerd (per e-mail). Betaling kan per incasso of iDeal.

HOE LANG DUURT EEN LES?

Alle lessen duren 60 minuten. Omdat de paarden niet opgezadeld klaar staan, is het wenselijk dat leerlingen minimaal 20 minuten voor de les aanwezig zijn, zodat rustig gepoetst en gezadeld kan worden.

I.v.m. de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus gelden aangepaste tijden. Meer informatie is te vinden in het coronaprotocol op de website.

GAAN DE LESSEN ALTIJD DOOR?

We proberen de lessen altijd door te laten gaan, mits het verantwoord is. Bij bijzondere of extreme weersomstandigheden passen we de inhoud van de lessen aan (bijvoorbeeld grondwerk in plaats van rijden, of een les waarbij theorie centraal staat). Dit wordt op de dag zelf bepaald, door de instructeur.

KAN IK LOSSE LESSEN VOLGEN?

Nee, om bij ons lessen te volgen is het verplicht om lid te worden van De Zonneruiters.

KAN IK MIJN PAARD/ PONY BIJ JULLIE STALLEN?

Wij bieden geen pensionstalling. We hebben de beschikbare ruimte op het terrein hard nodig voor onze eigen paarden!

KAN IK ALS VOLWASSENE LESSEN VOLGEN?

Wij zijn in principe een kindermanege, voor kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar. De meeste van onze paarden zijn niet groter dan 1.48m, echte pony's dus die het gewicht van een gemiddelde volwassene niet kunnen dragen. Er worden wel zo nu en dan grondwerklessen en workshops voor volwassenen georganiseerd in de avonduren, houd onze website in de gaten!

VERKOPEN JULLIE PAARDEN?

In 99,9% van de gevallen is het antwoord nee. Onze pony's en paarden hebben wij aangeschaft met het idee dat ze hun hele leven bij ons mogen blijven, tenzij ze het werk door een blessure of ouderdom niet meer aan kunnen. Verkoop is alleen een optie indien een paard zijn of haar draai niet kan vinden en niet gelukkig is op de manege.

DOEN JULLIE OOK KINDERFEESTJES?

Nee, helaas... We hebben het geprobeerd maar zijn erachter gekomen dat kinderfeestjes zo veel tijd en moeite kosten dat het niet opweegt tegen de inkomsten (we willen het namelijk ook betaalbaar houden).

VERHUREN JULLIE PAARDEN?

Nee, we gebruiken de paarden in principe alleen voor de verenigingslessen op ons terrein. In bijzondere gevallen stellen wij de paarden ter beschikking aan derden op contractbasis (voor bijvoorbeeld coachingsessies).

Bij ons rijd je altijd buiten, we hebben namelijk geen binnenrijbaan. De manege ligt midden in Haarlem dus wij hebben geen mogelijkheden om buitenritten te maken.

KAN IK BIJ JULLIE BUITEN RIJDEN?

WIE HEEFT JULLIE FOTO'S GEMAAKT?

De prachtige foto's op onze site zijn gemaakt door Marleen van der Dussen, MerelMica Fotografie en RosieT fotografie. Klik op hun naam om direct naar hun Instagram te gaan!

Vragen en contact: Contact
bottom of page