top of page
  • Foto van schrijverDe Zonneruiters

Zomerkleding

17 JUNI 2021

 

Nu in de zomer is het altijd goed om even de basis kledingvoorschriften te herhalen en de perfecte 'equestrian tan' te behalen (dat zijn hele witte benen, hele bruine armen).


De basisregels (van teen tot top) blijven:


Dichte schoenen

Om je voeten tegen per ongelukke paardenvoeten te beschermen zijn dichte schoenen altijd verplicht. Slippers zijn om deze reden op het paardenterrein niet toegestaan. Als we rijden moet de schoen een klein hakje hebben en niet te veel profiel (dit om te voorkomen dat we in de beugel kunnen blijven haken). Met jodphurs (korte paardrijschoenen) dragen we tijdens het rijden chaps of een 'jodphurrijbroek' (een paardrijbroek met rechte of iets uitlopende pijpen).


Lange broek

Omdat het zomaar kan dat we toch even op de paarden gaan zitten, en je anders nare plekken kan krijgen van de rand van je broek.


Shirt

In feite maakt het type shirt niet uit, als het maar geen lange fladderige of sliertige exemplaren zijn, dit om te voorkomen dat je te paard toch per ongeluk ergens achter blijft haken.


Cap

Een cap dragen is sowieso in de bak verplicht, ook tijdens grondwerk. Tijdens het poetsen willen we graag dat de leerlingen van niveau 1 en 2 de cap ophebben, dit scheelt 'zoek-en-stel-werk' tegen de tijd dat we op kunnen stappen. Hogere niveaus die zelfstandig poetsen moeten ook zelfstandig zorgen dat hun cap op zit bij de start van de les.


Handschoentjes

Met alle versoepelingen laten we ook lekker de handschoentjes regeling vervallen. Geen zweethandjes deze zomer!

Comments


bottom of page